# Hva dekker dette eksempelet
Dette er et eksempel på hvordan vårens oppgaver kan se ut.
- Dette er bare en liten del - ikke en ordentlig eksamen. Jeg satt sammen noen eksempler på ting som kan være litt annerledes enn tidligere eksamen. 
- Alle oppgaver er knyttet inn mot det samme domenet (ikke så i dette eksempelet, men på eksamen). Vi har derimot en svært løs kobling mellom oppgavene. Jobb gjerne med de letteste delene på flere deler, snarere enn å streve seg igjennom alle metodene av én del.
- part1 (20%) vil inneholde 10 oppgaver der du skal kommentere ut (altså fjerne kommenteringen) til de påstandene som er korrekte. Det kan være flere som er korrekte. Noen ganger vil oppgavene være av mer teoretisk art, andre ganger mer rundt et kodeeksempel. I de fleste tilfeller vil det uansett være mulig å skrive sin egen main-metode for å sjekke ut påstandene. 
- part1-part5 (hver på 20% av eksamen) har et sett med tester knyttet til seg. Testene i del 1 til og med 3 teller 5% av hver eksamensdel, mens for del 4 og 5 dekker testene hele oppgaven. Det er altså totalt 55% av eksamen som er dekket av slike tester. Du må gjerne kjøre disse testene for å sjekke at du har denne delen av kravene korrekt implementert. Testene viser også hvilke deler av koden vi antar at er enklest å implementere. Det er ikke noe i veien for å utvide disse testene om en ønsker det.
    - Det kan være at klassedeklarasjoner, eller deklarasjoner av metoder, mangler. Du må i så fall skrive denne definisjonen. For metodene betyr dette at metodedeklarasjonene skal følge oppførselen spesifisert i Javadoc for metoden.
    - Dette eksempelet beskriver part2. Denne delen inneholder et sett med ulike klasser. Noen av dem skal brukes, mens det bare er én klasse dere skal endre på (PlayerClassRegister.java). Dere finner et løsningsforslag av denne i klassen SolutionPCRegister.java.
    - Noen oppgaver på selve eksamen kan bruke klasser som ikke ligger i samme mappe, men i stedet befinner seg i en relatert mappe. De ligger gjerne i mapper kalt no.ntnu.tdt4100.partN, i dette eksempelet finner du Interfacet IPlayerCharacterRegister i mappen no.ntnu.tdt4100.examples.part2. Det er gjerne slik ting er i prosjekter i bruk i industrien. Husk at man kan bruke VS Code aktivt for å sjekke ut hva klasser og metoder gjør! Man kan for eksempel holde musen over et metodekall (eller over selve metodedeklarasjonen) for å se JavaDoc for denne metoden. Med JavaDoc mener vi bolken som står mellom /** og */ like over selve metoden. Hvis du markerer et metodekall, og trykker på F12, så hopper du inn i denne metoden. 
